Hakkımızda


Tarihçe

“İlk cıvatamızı 1973 yılında çift vuruşlu bir makine ile ürettik. İşte, o cıvatanın çanağa düştüğünde çıkardığı ses hala kulağımızda. Bizi bugünlere getiren, daha iyisini yapabilmemiz için çalışma azmi veren aynı tutku.”

Güçlü Adımlar

Norm Grup Kurucusu ve Yönetim Kurulu Onursal Başkanı olarak halen görevini sürdüren Nedim Uysal tarafından kurulan Norm Cıvata, 1973 yılında, İzmir Bornova'da çift vuruşlu bir set makine ile cıvata üretimine başladı. Sektörde kazanılan başarılar sayesinde 1994 yılında, şu an faaliyette olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni ve modern tesis kuruldu. Cıvata üretimiyle başlayan bu yolculuk pek çok şirketin katılmasıyla devam ederek, zaman içinde büyük bir gruba dönüştü.
Norm Grup 40 yılı aşkın tecrübesinin ışığında, entegre üretim ve kaliteli hizmet anlayışıyla yoluna devam etmektedir. Tasarım aşamasından itibaren katıldığı üretim süreçlerinin tümünü yöneten Norm Grup, ana sanayilerin en önemli çözüm ortağı olarak hizmet vermektedir.
Yurt içinde ve yurt dışında otomotiv, beyaz eşya, elektronik, mobilya, inşaat, makine sektörlerindeki ana üreticilerin ve güçlü markaların çözüm ortağı olan Norm Grup; üretim, kalite ve müşteri memnuniyetinin yanı sıra, CRM uygulamalarıyla da pazarlamaya ve pazarlama iletişimine büyük önem verdiğini göstermektedir.

Geçmişin Tecrübesiyle Geleceği Hedefliyoruz

Norm Grup 2015 yılında hedeflediği 90 bin tonluk üretimi gerçekleştirerek, üretim artışını son 10 yılda 4 katına çıkardı. Böylece, "Türkiye'de en hızlı üretim artışını ve büyümeyi sağlayan" ilk 10 firma arasında yerini aldı.
Bugün itibariyle, Türkiye'nin ilk 500 şirketi arasında yer alan Norm Grup; 100 bin metrekarenin üzerinde kapalı alan, İzmir ve Manisa/Salihli'de 9 ayrı üretim tesisi, 5 farklı pazarlama şirketi ve 1.800'ü aşkın çalışan ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
Norm Cıvata, üstün kalite politikası ve geniş ürün yelpazesi ile sektöründe lider ve öncü kuruluş olmaya devam etmektedir.

Hedef ve İlkeler

Misyonumuz

Sosyal sorumluluk bilinciyle insana ve çevreye duyarlı, değişime ve gelişime açık, teknolojiyi takip eden ve uygulayan, çalışanlarının katılımından ve yaratıcılığından güç alan, mükemmellik anlayışına sahip bir sanayi kuruluşu olmaktır.

Vizyonumuz

Bağlantı elemanları sektöründe lider bir kuruluş olarak, attığımız her adımla sürekli gelişim sağlamaktır.

İlkelerimiz

Ülke ekonomisinin en büyük yapı taşlarından biri olmak, yer aldığımız her alanda değer yaratmak için çalışırız.
Mükemmeliyetçi bir yaklaşımla, her zaman en iyi hizmeti sunmayı amaçlayan Norm Grup olarak; tüm birimlerimizde proaktif ve yenilikçi yöntemlerle hareket eder, müşterilerimizden tedarikçilerimize kadar temas ettiğimiz her noktada beklentileri karşılarız.
Ürünlerimizde ve hizmetlerimizde üstün kaliteye ulaşmak, temas ettiğimiz her noktada güvenilirliğin ve saygınlığın simgesi olmak önceliğimizdir. Şimdiye kadar attığımız her adımda bu çizgimizden taviz vermedik.
Norm Grup olarak sıfır hata felsefesiyle hareket eder, müşteri memnuniyeti odaklı üretim ve hizmet anlayışını tüm süreçlerimizde uygularız.
Kalite Yönetim Sistemi'nin grup firmalarımızın tüm kademelerince anlaşılması, uygulanması ve sürdürülmesi; hataları oluşmadan önlememizi ve yapılan hataların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almamızı sağlamaktadır.
Bağlantı elemanları ile ilgili gelişen teknolojiyi yakından takip etmek, çalışanlarımızın gelişimini sağlayacak eğitimler vermek, sistemi sürekli iyileştirmemize olanak tanımaktadır.

Politikalarımız

İŞ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

Norm  Cıvata
hammaddenin temini, üretimi, nakliyesi ve diğer hizmetlerin her aşamasında güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının sürekliliğini sağlamak amacıyla gerekli teknik, mali ve insani desteklerin sağlanması ve kayıpların en aza indirilmesini hedefler.
Bu kapsamda;
  • Yasal ve diğer şartlar çerçevesinde çalışma ortamlarının iyileştirilmesi ve tehlikelerin belirlenmesini,
  • Tehlikelerin, güvensiz durum ve güvensiz davranış başlığı çerçevesinde sınıflandırılarak risklerin giderilmesini,
  • Çalışan ekip desteği ile uygunsuzlukların hızlı ve etkin şekilde kapatılarak “sıfır iş kazası” hedefine ulaşmayı,
  • İş sağlığı ve güvenliği bilincinin geliştirilmesi için alt işveren ve yüklenici firmaların alanımızda, güvenli çalışma koşullarının sağlanmasını,
  • Çalışanlara mesleki ve Genel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini vererek iş sağlığı ve güvenliği kültürünü yaygınlaştırmayı,
Taahhüt eder.

ÇEVRE POLİTİKASI

Norm Cıvata
hammadde işleme ve üretim aşamalarında sürdürülebilir çevre ilke ve hedeflerine ulaşabilmek için gerekli teknik gelişmeleri uygulayarak çevresel riskleri önleyecek bir kaynak ve atık yönetimi sistemi ile sürekli gelişmeyi hedeflemektedir.
Bu çerçevede;
  • Her bir üretim ve nakliye aşamasında oluşabilecek atık miktarlarını ve emisyonları, kaynak tüketimimizi izleyerek mali ve teknik destek ile kaynağında azaltmak ve geri kazanma konusunda çalışmalar yapmayı, geri dönüşüm ve/veya bertaraf işlemlerini çevreye mümkün olan en az zarar verecek şekilde yerine getireceğimizi,
  • Enerji kaynaklarını ve oluşabilecek kaçakları yönetmeyi,
  • Çevre ve atık yönetimi konusunda çalışanlarımızı bilinçlendirmek ve proaktif katılımlarını sağlamayı,
  • Yasal şartlar, tedarikçilerimiz ve müşterilerimizden gelen diğer şartlar çerçevesinde uyum yükümlüklerimizi yerine getirmeyi, çalışanlar ile çevre hassasiyetimizin devamı için sürekli iyileştirme çalışmaları yapmayı,
  • Kalıcı çözümlerle çevre kirlenmesini önlemeye çalışmayı, iklim değişikliğinin azaltımı ve değişikliklerine uyum sağlamayı,
  • Sürdürülebilir kaynakların kullanımına önem vererek ekosistemlerin korunmasını sağlamayı,
  • Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde çevreye karşı duyarlılığımızı yaymak için gerekli altyapının oluşturulmasına önem vermeyi,
  • Entegre Yönetim Sistemi El Kitabı'nda belirtilmiş olan Entegre Yönetim Sistemine, uymayı ve bu sistemin optimal işlemesi için gerekli kaynakları sağlamayı,
Yönetim olarak taahhüt ederiz.

NORM CIVATA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.,  ISO 14001:2015 ve TS 18001:2014 şartlarına uygun bir Entegre Yönetim Sistemi (EYS) oluşturmuş, dokümante etmiş, yürütmekte, sürekliliğini sağlamakta ve etkinliğini sürekli iyileştirmektedir. Kapsam oluşturulurken; İç ve dış hususları, uygulanabilirliği, ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerini ve hizmetleri göz önünde bulundurulmuştur.

KALİTE POLİTİKASI

Norm Grup olarak,
Müşteri ve çalışan memnuniyeti odaklı, sıfır hata felsefesiyle, üretim ve hizmet anlayışı sağlamak için;
Kalite Yönetim Sisteminin grup firmalarının Tüm Kademelerince Anlaşılmasını, Uygulanmasını ve Sürdürülmesini Sağlamak,
Hataları Oluşmadan Önleyerek ve Yapılan Hataların Tekrarlanmaması İçin Gerekli Tedbirleri Alarak, Kalite Yönetim Sistemini Sürekli İyileştirmek,
Bağlantı elemanları ile  ilgili  Gelişen Teknolojiyi Yakından Takip etmek ve Bununla Birlikte Çalışanlarımıza Sürekli Eğitim vermek
Müşterilerimize Tam ve Doğru Hizmet Vermek Amacı ile Tedarikçi Firmalarla birlikte Sürekli gelişmeyi hedeflemek ve bu vizyona sahip Tedarikçi Firmalarla Çalışmak,
Kalite Politikamız Olarak Belirlenmiştir.

Yüzey İşlem ve Tavlama

Hammade Kabul ve Yüzey İşlem

Hammaddeler ISO 9001 ve/veya ISO TS 16949 belgeli yurtiçi ve yurtdışı çelik üreticilerinden temin edilerek EDI sistemi ile Norm ERP sistemine aktarılmakta olup hammadde GKK işlemi tamamlandıktan sonra sistemde kullanılabilir hale geçmektedir.
Hammadde GKK’sı random olarak Norm’un kendine has teknik spesifikasyonuna uygunluk yönünden incelenmektedir. Bu incelemelerde kimyasal analizlerin kontrolleri yanı sıra hammaddenin boyutsal, görsel ve mekanik özellikleri de kontrol edilmektedir.
GKK’sı tamamlanarak kullanılabilir onayı verilen hammaddeler  proses sırasına göre tavlama+yüzey işlem veya direkt yüzey işleme alınmaktadır.
Yüzey işlem soğuk şekillendirme prosesi öncesi olmazsa olmaz bir uygulamadır ve esas itibariyle geçici olarak çinko fosfat kaplama işlemidir.

Tavlama

Norm Cıvata’da hammaddeler kangal halinde gerilim giderme veya küreselleştirme tavlamasına tabi tutulmaktadır. Tüm hammaddeler tavlanmadığı gibi hangi tip tavlamanın da uygulanacağı final ürünün soğuk şekillendirme zorluk derecesine göre belirlenmektedir.
Gerilim giderme tavlaması 15ton/şarj kapasiteli iken normalizasyon tavlaması 40ton/şarja kadar çıkmaktadır. Tavlamalar full otomatik olup hammadde grubuna göre programlar seçilebilmektedir.

Soğuk Şekillendirme

Yüzey işlem yapılmış hammaddeler ile, soğuk şekillendirme yöntemi ile kitle üretimi (mass production) yapan çok istasyonlu cıvata ve somun makinelerinde cıvata, somun ve özel parça imalatı yapılmaktadır. Makine hızları parça geometrisine göre değişmekte ve 200 adet/dk hızlara ulaşılabilmektedir. Cıvata fabrikamızda M5 ila M24 arası çaplarda üretim yapılabilmektedir.

İkincil İşlemler

İkincil işlemler birimimizde ise cıvatalara rondela takma, saplamalara diş açma, otomotizasyon ile somun ve rondela takma gibi ek uygulamalar yapılmaktadır.
İkincil işlemler lot bazlı çalışmakta olup lot numaralarımızdan hammadde ve proses detaylarına ulaşılabilmekte ve tüm makinelerimiz veri otomasyon programı ile online izlenebilmektedir.

Isıl İşlemler

Gerilim Giderme ve Küreselleştirme Tavlaması
Norm Cıvata’da hammaddeler kangal halinde (soğuk şekillendirme öncesi) gerilim giderme veya küreselleştirme tavlamasına tabi tutulmaktadır. Tüm hammaddeler tavlanmadığı gibi hangi tip tavlamanın da uygulanacağı final ürünün soğuk şekillendirme zorluk derecesine göre belirlenmektedir.
Gerilim giderme tavlaması 15ton/şarj kapasiteli iken normalizasyon tavlaması 40ton/şarja kadar çıkmaktadır. Tavlamalar full otomatik olup hammadde grubuna göre programlar seçilebilmektedir. Gerilim giderme 700 oC’lere kadar yapılabilirken küreselleştirme tavlamasında gerektiğinde 900 oC’lere çıkılabilmektedir.

Kaplama

Kaplama işlemleri Norm Group bünyesinde yer alan Uysal Makina tarafından yürütülmektedir. 
Metal yüzeylerini korozyondan korumak veya onlara dekoratif ve mühendislik özellikleri kazandırmak amacıyla kullanılan çinko kaplama türleri, düzgün yüzey, üstün kozmetik görünüm, yüksek ısı dayanımı, Cr+6 içermeyen ve uygulanan üst laklarla yüksek korozyon dayanımı sağlayan elektrolitik nikel kaplamalar, çinko ve alüminyum tabakaları sayesinde, bariyer efekti ile uzun süre korozyona ve organik çözücülere karşı dayanıklı, 180°C ısıya kadar dayanan, Cr (VI) ve Cr (III) içermeyen dörken kaplama türleri uygulanabilmektedir.

Ayıklama

Son yıllarda yapılan yüksek hassasiyette seçme ve sıralama makineleri yatırımı ile otomotiv sektörünün gerektirdiği hatasız ürün teslimatı hedeflerine ulaşılması mümkün olmuştur. Optik, laser ve “eddy current” kontrol sistemlerine sahip seçme makineleri ile M5-M18 aralığındaki cıvata ve somunların karışık ürün, boyutsal kontrol, form bozukluğu, çatlak kontrolü yapılabilmektedir.
Ürünler müşteri talepleri veya standart paketleme listesi doğrultusunda, geri dönüşümlü karton kutularda ambalajlanmakta ve EURO PALET üzerinde sevkiyata hazır hale getirilmektedir. Paletler “stretch” film ile sarılmakta plastik şerit ile bandajlanmaktadır. Geriye dönük izlenebilirliğin sağlanması amacıyla, kutular üzerindeki etiket bilgilerinde;

Yorumlar